Boekweit-amandelcake

Type: Ontbijt & tussendoor

Tijd: 45 min

Hoeveelheid: 6-8 stuks

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 100g boekweitmeel
  • 50g amandelmeel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 200g echte boter
  • snufje zout
  • snufje kaneel

Bereidingswijze

  1. Pureer de bananen tot een papje.
  2. Voeg één voor één de eieren toe, samen met de kaneel.
  3. Voeg het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en zout toe.
  4. Laat het klontje boter smelten en voeg dit erbij.
  5. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  6. stort het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik.
  7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  8. Voeg ook enkele pecannoten toe.
  9. Bak de cake 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.